KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Osiągnięcia

    Od wielu lat nasze przedszkole w rozszerzonym stopniu realizuje zagadnienia dotyczące przyrody i jej ochrony, oraz profilaktyki zdrowia.

   Systematycznie prowadzimy zajęcia kształtujące postawy pro - ekologiczne i pro - zdrowotne zarówno wśród naszych wychowanków oraz ich rodzin, a także w środowisku lokalnym. Uczestniczymy w akcjach i konkursach ekologicznych, segregujemy odpady, jeździmy na wycieczki, na których poznajemy różne środowiska przyrodnicze, współpracujemy w tym zakresie z różnymi instytucjami. Nasi partnerzy to:

Łódzka Sieć Przedszkoli i Szkół Promujących Zdrowie

Łódzka Sieć Przedszkoli i Szkół Ekologicznych

Wydział Zdrowia Publicznego i Spraw Społecznych Urzędu Miasta Łodzi

Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej

Fundacja Partnerstwo dla Środowiska

   Nasza działalność ekologiczna i prozdrowotna zaowocowała dwoma prestiżowymi wyróżnieniami - Certyfikatem Zielonej Flagi (zdobyty już trzyktotnie) przyznawanym przez międzynarodową organizację Eco-Schools reprezentowaną w Polsce przez Fundację Partnerstwo dla Środowiska oraz

Wojewódzkim Certyfikatem Przedszkola Promującego Zdrowie przyznanym przez Wydział Zdrowia Urzędu Miasta Łodzi. Współpracując z Urzędem Miasta od kilku lat bierzemy udział w Wiosennych tygodniach Promocji Zdrowia, zwracających uwagę mieszkańców Łodzi na istotne tematy profilaktyczne.

   Jednak to nie nagrody i wyróżnienia są dla nas najważniejsze. Najcenniejsza nagrodą jest błysk ciekawości w oczach dzieci, radość ze wspólnego odkrywania świata, oraz nadzieje, iż dzięki nabytym już w przedszkolu doświadczeniom będą w przyszłości dokonywać świadomych wyborów.