Jadłospis
JADŁOSPIS na dni 20 - 24 stycznia 2025
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu bez wcześniejszego powiadamiania.
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Alergeny: gluten, mleko
Bułka maślana z masłem, dżem truskawkowy, kakao, mandarynki
II śniadanie: Alergeny: gluten, mleko
Pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, sałata, papryka, herbata malinowa z cytryną
Obiad: Alergeny: gluten, mleko, seler, soja
Zupa jarzynowa z ziemniakami,
ryż paraboliczny z koktajlem truskawkowym, kompot z owoców mrożonych/woda
WTOREK
Śniadanie: Alergeny: gluten, mleko
Płatki kukurydziane na mleku, chleb ze słonecznikiem z masłem, filecik jak masełko, sałata, pomidor, kaki
II śniadanie: Alergeny: gluten, mleko
Sałatka grecka z serem mozzarella kuki i sosem winegret, bułka kajzerka z masłem, sok jabłko, marchew, pigwa, kurkuma
Obiad: Alergeny: gluten, mleko, seler, jaja
Rosół z makaronem,
panierowany filet z kurczaka, ziemniaki, mizeria z ogórków w jogurcie, kompot z owoców mrożonych/woda
ŚRODA
Śniadanie: Alergeny: gluten, mleko, jaja
Chleb wieloziarnisty z masłem, jajko na twardo, szczypiorek, rzodkiewka, kawa inka banany
II śniadanie: Alergeny: gluten, mleko
Szwedzki stół: pieczywo mieszane z masłem, szynka słowiańska, ser żółty, sałata, ogórek zielony, papryka, pomidorki koktajlowe, herbata wiśniowa z cytryną
Obiad: Alergeny: gluten, seler, mleko, jaja
Zupa szczawiowa z jajkiem,
kasza bulgur, udziki w ziołach, surówka z czerwonej kapusty, kompot z owoców mrożonych/woda
CZWARTEK
Śniadanie: Alergeny: gluten, mleko
Kasza kukurydziana na mleku, chleb żytni dyniowy z masłem, serek kanapkowy naturalny, sałata, ogórek zielony, gruszki
II śniadanie: Alergeny: gluten, mleko, jaja
Bułka grahamka z masłem, szynka krucha, sałata, pomidor, mięta z cytryną
Obiad: Alergeny: gluten, seler, seler, jaja
Krupnik z kaszy jęczmiennej z tartą włoszczyzną,
gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki, ogórek kiszony, kompot z owoców mrożonych/woda
PIĄTEK
Śniadanie: Alergeny: gluten, mleko
Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa dębowa, sałata, papryka, mleko jabłka
II śniadanie: Alergeny: gluten, mleko
Budyń śmietankowy z musem malinowym, chrupki bananowe
Obiad: Alergeny: gluten, mleko, seler, jaja, ryba
Krem z brokułów z grzankami,
paluszki rybne, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z cebulą i natką, kompot z owoców mrożonych/woda