KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Opłaty

 

Zgodnie z Uchwałą Rady Miejskiej
bezpłatne nauczanie, wychowanie i opieka odbywa się w godzinach 8.00-13.00
Pobyt dziecka w przedszkolu w czasie przekraczającym bezpłatne nauczanie, wychowanie i opiekę wynosi 1,00 zł za każdą rozpoczętą godzinę.

Opłatę miesięczną stanowi iloczyn godzinowej stawki oraz liczby godzin pobytu dziecka w przedszkolu w czasie wykraczającym poza realizację bezpłatnego nauczania, wychowania i opieki w danym miesiącu.

Zwolnienie w całości z opłaty za pobyt dotyczy dzieci: z rodzin posiadających Kartę Dużej Rodziny, z rodzin zastępczych, z rodzinnych domów dziecka..

Opłata za żywienie dziecka w przedszkolu naliczana jest z dołu, za wykorzystane godziny i posiłki. Zmiany ilości posiłków dokonać można na kolejny miesiąc z końcem miesiąca poprzedniego.

Opłata za żywienie (dzienna stawka żywieniowa x ilość dni żywieniowych w  danym miesiącu)

3 posiłki  – 7,00 zł
2 posiłki   – 5,60 zł
1 posiłek (o) – 3,50 zł

Opłaty za świadczenia udzielane przez przedszkole oraz za wyżywienie wnoszone są z dołu za wykorzystane godziny i posiłki w miesiącu poprzednim, po uprzednim pobraniu wysokości opłat od intendenta przedszkola.


Wpłaty należności za przedszkole należy dokonywać  na poniższy  rachunek  bankowy do dnia 15 następnego miesiąca. Numer rachunku:

90 1560 0013 2030 6247 6000 0005

 

Konto Rady Rodziców: Rada Rodziców przy Przedszkolu Miejskim nr 170 w Łodzi:

32 1320 1449 7650 1762 2000 0001