KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Grupa III

"Motylki"

Nauczyciele: Joanna Kmieć, Ewa Żurek

Obsługa: Katarzyna Zdunek, Marzena Osmulska


W każdej chwili mogą Państwo skonsultować się z nami pod adresami:

  • j.kmiec@pm170.elodz.edu.pl
  • e.zurek@pm170.elodz.edu.pl
  • m.nester@pm170.elodz.edu.pl (logopeda)

 

GRUPA III w kolejnych miesiącach będzie realizowała następujące tematy:

MARZEC:

  1. Ziemia – nasza planeta
  2. Życie na naszej planecie
  3. Kosmos – co to takiego?
  4. W świecie bajek
  5. Duzi i mali obrońcy przyrody

Oprócz tego:

  • Koncert muzyczny – ostatni tydzień marca
  • Bajka „Wielkanocna przygoda” – 31.03.2021
  • Założymy swój klasowy ogródek – w związku z tym prosimy aby dzieci przynosiły doniczki, nasionka, sadzonki itp.
  • Konsultacje indywidualne w tym miesiącu odbywać się będą: 10.03 i 18.03 od godziny 16.00. Prosimy tylko o wcześniejsze umówienie się z nauczycielkami.

 

Zimowe obserwacje i eksperymenty

Wykonaliśmy wiele eksperymentów ze śniegiem i lodem by poznać jego właściwości. Dowiedzieliśmy się jak przyspieszyć topnienie lodu, sprawdziliśmy czy śnieg jest czysty i czy lód tonie w wodzie. Ćwiczyliśmy odczytywanie temperatury, rozpoznawaliśmy zwierzęta po śladach, a nawet przygotowaliśmy wspólnie sztuczny śnieg

Upominki dla Babci i Dziadka

Upominki dla Babci i Dziadka

Andrzejki Gr III

Andrzejki 30.11.2020

Andrzejki w grupie III