KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

STRAJK OŚWIATY

Szanowni Państwo, Rodzice Dzieci Przedszkola Miejskiego nr 170 w Łodzi

 Pragnę Państwa poinformować, że Pracownicy przedszkola w referendum zdecydowali o przystąpieniu do akcji strajkowej, co zostało potwierdzone pismem związków zawodowych ZNP. Jeśli w dniu 08.04.2019 ( poniedziałek) pracownicy naszego przedszkola przystąpią do strajku ( informację o tym pozyskam do godz.9.00 ), nie będę miała  możliwości zapewnienia bezpieczeństwa Państwa Dzieciom, co może zagrozić bezpośrednio Ich zdrowiu. Z uwagi na powyższe będę musiała zawiesić wszystkie zajęcia w  dniu 8 kwietnia 2019 r. (poniedziałek), co wiąże się z zamknięciem przedszkola. W związku z powyższym proszę aby w poniedziałek Dzieci pozostały pod Państwa opieką. Przypominam informację , że Rodzice Dzieci do lat ośmiu mogą skorzystać  z zasiłku opiekuńczego   w związku z koniecznością osobistego sprawowania opieki nad Dzieckiem w przypadku nieprzewidzianego zawieszenia zajęć – zamknięcia przedszkola.

  Dzień 8 kwietnia 2019 r. dostarczy mi aktualnych informacji na temat skali strajku w naszym Przedszkolu, dlatego decyzje dotyczące kolejnych dni będę podejmować  w poniedziałek. Bardzo Państwa proszę  o śledzenie bieżących informacji przesyłanych za pośrednictwem mediów oraz strony internetowej przedszkola. Sytuacja jest dynamiczna, dlatego musimy być przygotowani na różne scenariusze. Z uwagi na to, że w zaistniałej  sytuacji, prawdopodobnie nie będę  w stanie zastąpić Rodziców  w opiece nad Dziećmi  proszę  Państwa o wyrozumiałość i życzliwość w tych niezwykle trudnych społecznie okolicznościach.

Szanowni Państwo, wyrażam nadzieję, że zgodna współpraca i wyrozumiałość pomogą sprostać wyzwaniom, które staną przed nami w tym szczególnym czasie.

 Z poważaniem 

Dorota Tobiasz, Dyrektor Przedszkola Miejskiego nr 170 w Łodzi