KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jak zrobić teatr w domu?

"Baśń się plecie w internecie, czyli jak zrobić teatr w domu". Wyjątkowy spektakl online.
Baśniowa Kawiarenka przygotowała wyjątkowy i wirtualny spektakl dla dzieci. 
Będzie miał swoją premierę w najbliższą sobotę - 27.06.2020 o godzinie 12:00.
“Baśń się plecie w internecie, czyli jak zrobić teatr w domu” obejrzeć będzie mógł każdy
bez wychodzenia z własnych czterech kątów.
W Baśniowej Kawiarence przy ul. Narutowicza 79 c w Łodzi jest jak w domowym teatrze.
Scena tylko kilkanaście centymetrów od podłogi. Aktorzy, kiedy grają, wchodzą w interakcje z widzami. Lalki skaczą po stolikach, przy których siedzą najmłodsi z rodzicami. Dzieci dostają czasem nawet specjalne zadania (np. potrzymanie jakiegoś rekwizytu). 
Baśniowa Kawiarenka, choć po przerwie związanej z pandemią, nie wróciła jeszcze do grania spektakli, ma dla najmłodszych propozycję na najbliższą sobotę. To spektakl i warsztat jednocześnie.
“Baśń się plecie w internecie, czyli jak zrobić teatr w domu” opowiada o Adzie i jej Dziadku.
Siedząca w domu dziewczynka okropnie się nudzi, a Dziadek próbuje urozmaicić jej czas zabawą w teatr. Rozmawiają o ważnych sprawach i emocjach, o samotności, przyjaźni i różnicach pomiędzy ludźmi, o nudzie i o wyobraźni. Jednocześnie aktorka Baśniowej Kawiarenki, występująca w roli Ady, wspólnie z  aktorem odgrywającym Dziadka, będą też zachęcać do zabawy w teatr przedmiotami, które mamy w domu.
Spektakl skierowany jest dla dzieci w wieku 3- 10 lat, ale mile widziany jest każdy. 
Premiera w samo południe 27 czerwca na stronie Baśniowej KawiarenkiFacebooku 
oraz na YouTube po wpisaniu w wyszukiwarkę: Baśniowa Kawiarenka

Do zobaczenia ...